Ciğer Tava Tarifi (Çıtır Çıtır Püf Noktalarıyla) İçin Malzemeler
- 550 gram ciğer
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince un
- Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Ciğer Tava Tarifi (Çıtır Çıtır Püf Noktalarıyla) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ciğeri istenilen şekilde doğranır süzgece alınır suyu süzülsün.
- Geniş bir kaba bolca un koyup tuz ve baharatları ilave edip ardından da suyu süzülen ciğeri ilave edip karıştırılır.
- Daha sonra elenir fazla unu kalmasın.
- Tabanı kalın bir tavaya bolca yağ koyup yüksek ateşte kızdırılır.
- Unlanan ciğerin yarısını kızgın yağa koyup kızarana kadar pişirilir.
- Kalan diğer yarısınıda aynı şekilde kızartıp servis yapılır.
- Yanında ince doğranmış soğan dereotu veya maydanoz sumak koyup birlikte afiyetle yenir.
Not ;ciğer fokur fokurdayan yağa atılır kızartılır çıtır çıtır olması için.
Suyu iyice süzülür un fazla yapışmasın kızartırken unu çabucak yanmasın.
Ciğer Tava Tarifi (Çıtır Çıtır Püf Noktalarıyla) Fotoğraflı Yapılışı