Ciğer Tava Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram ciğer (dana)
- Göz kararı kuyruk yağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- 2 adet patates
- (patatesi kızartmak için sıvı yağ)
- Tatlı soğan
- Sumak
- Varsa arpacık soğan (şart değil)
Ciğer Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ciğeri yıkamıyoruz (kasap tavsiyesi ciğer asla yıkanmaz una buluyoruz ve 2 kaşık sıvı yağda kuyruk yağınıda ek ederek kızartıyoruz 15 dk kızarıyor .
- Şayet fazla kızartayım bu olmadı derseniz ciğer kurur sert olur zira ciğer çok hassas bi et tipi ve çabucak pişiyor bilginiz olsun.
- Ve içine göz kararı pul biber ,kekik ve tuz ek ediyoruz.
- Ciğerler pişerken farklı bir tavada küp küp doğradığımız patateslerinizi kızartıyoruz.
- Soğanları piyazlık doğruyoruz üzerine sumak ve varsa zeytin yağı döküyoruz göz kararı tekrar tabi.
- Ciğerimizi kızaran patateslerimizi ve soğanımızı servis tabağına alıyoruz afiyet olsun.