Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ciğer Tava

Ciğer Tava
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ciger-tava.jpg

Ciğer Tava Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram ciğer (dana)
  • Göz kararı kuyruk yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
Yanında servis için;
  • 2 adet patates
  • (patatesi kızartmak için sıvı yağ)
  • Tatlı soğan
  • Sumak
  • Varsa arpacık soğan (şart değil)

Ciğer Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ciğeri yıkamıyoruz (kasap tavsiyesi ciğer asla yıkanmaz;) una buluyoruz ve 2 kaşık sıvı yağda kuyruk yağınıda ek ederek kızartıyoruz 15 dk kızarıyor .
  2. Şayet fazla kızartayım bu olmadı derseniz ciğer kurur sert olur zira ciğer çok hassas bi et tipi ve çabucak pişiyor bilginiz olsun.
  3. Ve içine göz kararı pul biber ,kekik ve tuz ek ediyoruz.
  4. Ciğerler pişerken farklı bir tavada küp küp doğradığımız patateslerinizi kızartıyoruz.
  5. Soğanları piyazlık doğruyoruz üzerine sumak ve varsa zeytin yağı döküyoruz göz kararı tekrar tabi;).
  6. Ciğerimizi kızaran patateslerimizi ve soğanımızı servis tabağına alıyoruz afiyet olsun.
Benim konutta arpacık soğanım vardı ekstra (görselde olduğu gibi) çöp şişe takıp tavada bir iki çevirdim çok lezzetli oluyor varsa deneyin derim yapacaklara şimdiden kolaylıklar dilerim. ☺️.
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt