
Ciğerli Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 250 gr dana ciğeri (miktarı isteğinize nazaran azaltıp arttırabilirsiniz)
- 1 küçük kuru soğan
- 1 buçuk su bardağı baldo pirinç
- 1 küçük kase çiğ badem
- 1 silme tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığının ucu ile kimyon
- Pul biber, tuz
- Tereyağı ve zeytinyağı
Ciğerli Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirincimizin üzerine bir tatlı kaşığı tuz döküp kaynar su ile ıslatıp köşede bekletiyoruz.
- Ciğerleri kuşbaşından küçük olacak halde doğrayın yıkayıp süzdükten sonra kızmış tencereye ek edip bir iki defa karıştırdıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su döküp pişmeye bırakalım.
- Suyu çektikten sonra hala çiğ ise biraz daha su ekleyip pişirin.
- Piştikten sonra zeytinyağı ek edip minik doğranmış soğanları, kişniş, karabiber, pul biber ve tuzunu ekleyip soğanlara ölene kadar kızartın.
- Pirincin suyunu döküp tekrar soğuk su ile yıkadıktan sonra süzülmüş pirinçleri ciğerlerin üzerine ekleyin biraz kavurduktan sonra biraz daha tuz ekleyip üzerine iki su bardağından birazcık daha fazla sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
- Öbür yandan çiğ bademleri tereyağında kavurun. Pilavı servis ettikten sonra üzerini süsleyebilirsiniz. ( dilerseniz evvelden kavurup pirinç ile bir arada pişirebilirsiniz).