Çığırtma (Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- Un
- Sıvı yağ
Çığırtma (Hamur Kızartması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süte maya ve şekeri atıp karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra tuzunu ilave ediyoruz.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. 30-40 dk mayasının gelmesini bekliyoruz.
- Daha sonra bezelere ayırıp elimizle bastırarak açıyoruz ve ortasını parmağımızla deliyoruz.
- Üzerine hafif tuz serpiyoruz. Geniş bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz.
- Yağ kızdıktan sonra hamurlarımızı kızartıyoruz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.