Çiğköfte Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı isot
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 2 domates ( rendesi )
- 7 kesim buz
- 1 soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı zeytinyağ
Çiğköfte Tanımı Yapılışı
- Çiğ köfteye başlarken birinci olarak isotu ,pul biberi ,zeytinyağ ile ıslatıyoruz.
- Soğanı çok ince doğruyoruz .Sarımsakla birlikte ya da rendeleyebilirsiniz .
- Soğan ,sarımsağı ,tuz ek edip elimizle eziyoruz suyunu çıkarıyoruz rendelerseniz bu süreci yapmanıza gerek yok.
- Bulgurla birleştirip robotu ikinci periyotta çalıştırıyoruz.
- 5 dakika yoğuruyoruz bu formuyla.
- Sonrasında salçaları ek ediyoruz .
- Baştan 4/5 tane buz koyuyoruz .
- Rendelediğimiz domatesleri üç basamakta koyuyoruz .10 dakika ortayla koyabilirsiniz .
- Ortadan 40 dakika kadar vakit geçtikten sonra isotunu,baharatlarını ,nar ekşisini koyup makine ile yoğurtmaya devam ediyoruz.
- Bulgurun mutlaka kurumaması lazım ortalarda 2 tane buz attım sonra da bir tane daha buz ek ettim toplamda yedi tane buz koymuş oldum.
- 55 dk sonunda kıvamını denetim edelim.
- Bulgurlar da bir sertlik varsa bir tane daha buz koyup biraz daha yoğuralım.
- Son olarak zeytinyağı ek edip yalnızca 1 dakika çeviriyoruz.
- Ondan sonra yeşilliklerin üzerine sıkıp servis ediyoruz.
- Çok hoş bir çiğköfte oluyor .
- Acısını damak zevkinize nazaran ayarlayın elinize sıhhat.
- Plastik eldiven ile sıkarsanız çiğ köfteler elinize yapışmaz afiyet olsun????.