Çiğköfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1, 5 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı isot
- 2, 5 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sumak
- 2 çay kaşığı acı toz biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı limon
Çiğköfte Tanımı Yapılışı
- Bulgurumuzu yoğurma kabımızın içine boşaltıyoruz ve 1, 5 su bardağı ılık suyumuzu bulgurumuzun üzerine ekliyoruz. Bulgurumuzu güzelce ıslatıyoruz.
- Bulgurumuzu ıslattıktan sonra salça, soğan, sarımsak ve baharatlarımızı ek ediyoruz.
- Hoş bir formda harmanlıyoruz. Materyallerimizin güzelce karışmasını sağlıyoruz.
- Materyallerimiz karıştıktan sonra sert bir biçimde yoğurma sürecine devam ediyoruz.
- Kuruluğunu hissedeceksiniz. Kuru bir halde yoğurursanız bulgurumuz daha hoş ezilecektir.
- Bulgurun ezildiğini hissettikten sonra yağımızı ve yarım bardak ılık suyumuzu ek ediyoruz.
- Yağın ve suyun bulgur ile birleşmesine müsaade verecek halde yoğurmaya devam ediyoruz.
- Çiğköftemiz büsbütün kıvamını aldığında nar ekşisi, ketçap ve limonumuzu ekliyoruz.
- Yoğurmaya devam ediyoruz ve son eklediğimiz materyallerimizi güzelce karıştırıyoruz.
- Güzelce yoğurduktan sonra çok beğenilen bir kıvamı oluyor. Sıkmaya başlayabilirsiniz.