Çiğköfte Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 su bardağı esmer bulgur
- 1,5 su bardağısıcak su
- 1 çay bardağı isot
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet soğan
- 1 adet limon suyu
Çiğköfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Robottan geçirirken tüm materyallerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu orta ara durdurup bıçaklara yapışan gereçleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin.
- Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ek edebilirsiniz.
- Acılık ve ekşilik düzeyini de damak zevkine nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1, 5 bardak sıcak suyu gezdirin.
- Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın.
- Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin ve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.
- İsotu da bir kaseye alın ve üstüne sıcak su ekleyip 5 dakika kadar beklemeye alın.
- Bulgur kabardıktan sonra, mutfak robotuna kabarmış bulguru alın ve üstüne, robottan çektiğiniz kuru soğanı, ıslanmış isotu(suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ekleyip, robottan orta ara durdurarak 10 dakika kadar çekin.
- Sonra bir kaba alın ve elinize birkaç dakika daha yoğurup şekillendirin.
- Çokça marul, domates ve limonla servis edin.