
Çikolata Ganajlı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 180 gram tereyağı (Soğuk olacak)
- 100 gram şeker
- 300 gram un
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2 kutu krema (400ml)
- 240 gram çikolata
- 1 kase kavrulmuş fındık
Çikolata Ganajlı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemesinin hepsini derin bir kase için karıştırıyoruz yağ soğuk olduğu için unu yavaş yavaş çekecektir ilk başta tutmadı diye sizi korkutmasın hamur bütünleşince buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
- Daha sonra 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz iç kenar kısımlarını yağlıyoruz. Hamurumuzu elimizle yada benim gibi iki yağlı kağıt aradından açıp yerleştiriyoruz.
- Çatalla delikler açıp içine ağırlık olarak fırın poşeti içinde kuru bakliyat koyuyoruz çok kabarmasın diye 170 derece fırında 20 dakika pişirip ağırlığı alıyoruz 5-6 dakika daha fırında tutup çıkartıyoruz soğuması için kenara alıyoruz.
- Kremayı tencereye boşaltıp kenarlardan minik köpükler çıkıncaya kadar ocakta pişiriyoruz.
- Altını kapatıp küçük parçalara böldüğümüz çikolataları içine atıp erimesini sağlıyoruz ılık hale gelince fındıkları ilave edip, tartın içine döküyoruz 7-8 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun????.