Çikolata Kaplı Kalp Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un
- 140 gr sütlü çikolata
- Hazır meyveli sos
Çikolata Kaplı Kalp Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimizi yapmadan evvel silikon kek kalıbını sana yağ ile uygunca yağlayalım ve üzerini unlayalım.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpalım, üzerine süt, su ve yağıda ekleyip uygunca karıştıralım un kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip, düzgünce çırpalım 1 er kepçe kalıpların yarısına kadar kek hamurunu dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 15dk pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım soğuyan kekleri kalıptan çıkaralım ve kalıplarını uygunca yıkayalım.
- Çikolataları benmari yordamı eritelim fırçayla kalıbın yalnızca alt kısmına sürelim kekleri geri kalıba koyalım hepsini tıpkı halde yapalım.
- Çikolataların donması için buz dolabına koyalım, 1-2 saat dinlensin. Dinlendikten sonra kekleri kalıptan çıkaralım ve orta kısımlarına meyveli sos sıkalım servis yapalım afiyet olsun.