bilgisayarci
FD Üye
Çikolata Kaplı Kalp Ve Yıldız Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 paket margarin
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal rendesi
- Aldığı kadar un (6 bardağa denk geldi)
- 80 gram sütlü çikolata (İsteğe bağlı olarak bitter de olabilir)
Çikolata Kaplı Kalp Ve Yıldız Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri bir kaba koyarak karıştıralım.
- Aldığı kadar unu (Ben 6 su bardağı ekledim) ekleyerek kulak göğsü kıvamında ele yakışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıplarımızla şekillendirelim.
- Hamuru yaklaşık 1-1,5 cm kalınlığında açarak katıca bebe bisküvisi üzere, 2-3 cm katıca biraz daha kurabiye biçimini almış oluyor. Ben her iki formda de yaptım.
- Kurabiyeleri 175 derecelik evvelce ısıtılmış fırınımıza atalım. Üstü hafif pembeleşince çabucak fırından alalım.
- Kurabiyelerimizi soğuttuktan sonra benmari metodu erişmiş olduğumuz çikolataya yüzünü batıralım. Yaklaşık 1-2 saat boyunca çikolatanın kurabiyeleri üzerinde donmasını bekleyelim. Afiyet olsun. ????????????????