teknolojiuzmani
FD Üye
Çikolata Kaplı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet portakal
- 6 su bardağı soğuk su
Şerbeti için;
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 1-2 paket bitter çikolata
Çikolata Kaplı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakalların baş ve alt kısımları kesilip alınır.
- Etrafına aralıklı 4 çizik atılır.
- Kabukları parçalanmadan dikkatli bir şekilde soyulur.
- Dikey olarak yarım parmak kalınlığında dilimlenip çubuklar elde edilir.
- Portakal kabukları uygun bir tencereye alınır ve 2 bardak soğuk suyla 10 dk kaynatılır.
- Sonrasında süzülür ve üzerine soğuk su gezdirilir.
- Bu işlem toplam 3 defa yapılır. Bu şekilde kabukların acılıkları kalmayacak.
- Tencereye limon suyu hariç şerbet malzemeleri eklenir ve kaynatılır.
- Yumuşamış portakal kabukları aktarılıp biraz suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. (10-15 dk) portakal kabukları kristalleşmeye başlayacak. Bu şekilde hazır olduklarını anlayabiliriz.
- Limon suyu eklenip 2-3 dk daha pişirilir.
- Sonrasında kevgir yardımıyla fazla suyu süzülerek çıkarılır.
- Ilıdığında arkalı önlü toz şekere batırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye alınır.Serpiştirseniz de olur.
- 1 saat oda sıcaklığında bu şekilde bekletilir.
- Kurumaları sağlanır. 1 gece bekletilirse daha iyi olur.
- Daha sonra eritilmiş bitter çikolata veya sütlü çikolata ile kaplanır.
????Saklama kutusuna alıp buzdolabına muhafaza edebilirsiniz.
Çikolata Kaplı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı