Resimli Cikolata Kuleleri Tarifi
Cikolata Kuleleri Nasıl Yapılır
Cikolata Kuleleri İcin Malzemeler:
350 gr bitter cikolata
100 gr sutlu cikolata
2 yaprak jelatin
1 yumurta
Bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 corba kaşığı portakal likoru
1 yumurta akı
300 gr krem şanti
1 kutu cikolatalı sos veya tupte cikolatalı krema
Şekilli cikolata
Pudra şekeri
Cikolata Kuleleri Yapılışı:
250 gr bitter cikolatayı kıyıp benmari usulu eritin Eritilmiş cikolatayı aluminyum folyonun uzerine 2 mm kalınlığında dikdortgen şeklinde yayın
Cikolata katılaşmadan sıcak bir bıcakla 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Katılaşmasını bekleyin Ardından folyodan ayırıp karelere bolun
Kalan cikolatayı kıyıp benmari usulu eritin Jelatini soğuk suda bekletin
Yumurta, portakal kabuğu ve suyunu benmari usulu cırpın Likoru ilave edin Jelatinin suyunu suzun ve karışıma ekleyin
Son olarak eritilmiş cikolatayı ekleyin Yumurta akı ve krem şantiyi ayrı kaplarda cırpın ve karışıma ilave edin
Cikolatalı kremayı 3 saat buzdolabında bekletin Ardından tekrar karıştırın
Kremayı sıkma torbasına doldurun Bir cikolata karesinin uzerine kremayı sıkın Tekrar bir kare ile kapatın
30 adet cikolata kulesi elde edene kadar devam edin Son olarak cikolatalı sos, şekilli cikolata ve pudraşekeri ile susleyebilirsiniz
Cikolata Kuleleri Nasıl Yapılır
Cikolata Kuleleri İcin Malzemeler:
350 gr bitter cikolata
100 gr sutlu cikolata
2 yaprak jelatin
1 yumurta
Bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 corba kaşığı portakal likoru
1 yumurta akı
300 gr krem şanti
1 kutu cikolatalı sos veya tupte cikolatalı krema
Şekilli cikolata
Pudra şekeri
Cikolata Kuleleri Yapılışı:
250 gr bitter cikolatayı kıyıp benmari usulu eritin Eritilmiş cikolatayı aluminyum folyonun uzerine 2 mm kalınlığında dikdortgen şeklinde yayın
Cikolata katılaşmadan sıcak bir bıcakla 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Katılaşmasını bekleyin Ardından folyodan ayırıp karelere bolun
Kalan cikolatayı kıyıp benmari usulu eritin Jelatini soğuk suda bekletin
Yumurta, portakal kabuğu ve suyunu benmari usulu cırpın Likoru ilave edin Jelatinin suyunu suzun ve karışıma ekleyin
Son olarak eritilmiş cikolatayı ekleyin Yumurta akı ve krem şantiyi ayrı kaplarda cırpın ve karışıma ilave edin
Cikolatalı kremayı 3 saat buzdolabında bekletin Ardından tekrar karıştırın
Kremayı sıkma torbasına doldurun Bir cikolata karesinin uzerine kremayı sıkın Tekrar bir kare ile kapatın
30 adet cikolata kulesi elde edene kadar devam edin Son olarak cikolatalı sos, şekilli cikolata ve pudraşekeri ile susleyebilirsiniz