iltasyazilim
FD Üye
Resimli Çikolata Kuleleri Tarifi
Çikolata Kuleleri Nasıl Yapılır
Çikolata Kuleleri İçin Malzemeler:
350 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
2 yaprak jelatin
1 yumurta
Bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı portakal likörü
1 yumurta akı
300 gr krem şanti
1 kutu çikolatalı sos ya da tüpte çikolatalı krema
Şekilli çikolata
Pudra şekeri
Çikolata Kuleleri Yapılışı:
250 gr bitter çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin Eritilmiş çikolatayı alüminyum folyonun üzerine 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın
Çikolata katılaşmadan sıcak bir bıçakla 3 cm genişliğinde şeritler halinde belirlenmiş Katılaşmasını bekleyin Ardından folyodan ayırıp karelere bölün
Kalan çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin Jelatini soğuk suda bekletin
Yumurta, portakal kabuğu ve suyunu benmari usulü çırpın Likörü ek edin Jelatinin suyunu süzün ve karışıma ekleyin
Son olarak eritilmiş çikolatayı ekleyin Yumurta akı ve krem şantiyi farklı kaplarda çırpın ve karışıma ek edin
Çikolatalı kremayı 3 saat buzdolabında bekletin Gerisinde yeniden karıştırın
Kremayı sıkma torbasına doldurun Bir çikolata karesinin üzerine kremayı sıkın Tekrar bir kare ile kapatın
30 adet çikolata kulesi elde edene dek devam edin Son olarak çikolatalı sos, şekilli çikolata ve pudraşekeri ile süsleyebilirsiniz *
Çikolata Kuleleri Nasıl Yapılır
Çikolata Kuleleri İçin Malzemeler:
350 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
2 yaprak jelatin
1 yumurta
Bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı portakal likörü
1 yumurta akı
300 gr krem şanti
1 kutu çikolatalı sos ya da tüpte çikolatalı krema
Şekilli çikolata
Pudra şekeri
Çikolata Kuleleri Yapılışı:
250 gr bitter çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin Eritilmiş çikolatayı alüminyum folyonun üzerine 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde yayın
Çikolata katılaşmadan sıcak bir bıçakla 3 cm genişliğinde şeritler halinde belirlenmiş Katılaşmasını bekleyin Ardından folyodan ayırıp karelere bölün
Kalan çikolatayı kıyıp benmari usulü eritin Jelatini soğuk suda bekletin
Yumurta, portakal kabuğu ve suyunu benmari usulü çırpın Likörü ek edin Jelatinin suyunu süzün ve karışıma ekleyin
Son olarak eritilmiş çikolatayı ekleyin Yumurta akı ve krem şantiyi farklı kaplarda çırpın ve karışıma ek edin
Çikolatalı kremayı 3 saat buzdolabında bekletin Gerisinde yeniden karıştırın
Kremayı sıkma torbasına doldurun Bir çikolata karesinin üzerine kremayı sıkın Tekrar bir kare ile kapatın
30 adet çikolata kulesi elde edene dek devam edin Son olarak çikolatalı sos, şekilli çikolata ve pudraşekeri ile süsleyebilirsiniz *