
Çikolata Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kakaolu yapacaksanız 2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz
- Un
Çikolata Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz.Kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru iki yağlı kağıt ortasında açıyoruz.Dilediğimiz biçimi veriyoruz.
- Hazırladığımız biçimlere bir bıçağın art ucuyla çizik biçimleri veriyoruz.Görselleri otomatik aktar ve yayınla
- Bütün hamura tıpkı süreci uyguluyoruz.
- 160 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Pişirdiğimiz kurabiyeler için benmari metodu çikolatayı hazırlıyoruz.
- Sıcaklığı çıkan kurabiyelerin çizikler atmadığımız tarafını çikolataya batırıyoruz.
- Çikolatalı kısmı için pasta süsleri yahut antep fıstığı fındık ceviz serpiyoruz.Donmaya bırakıyoruz.
- En son olarak da servis edebiliriz.