Çikolata Parçacıklı Fit Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı yulaf
- 3 orta uzunluk olgunlaşmış muz
- 1 su bardağı laktozsuz yahut light süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata (60 gram)
- 1 paket kabartma tozu
Çikolata Parçacıklı Fit Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yulafı robottan geçirip un haline getirelim.
- Muzları, yumurtayı, kakao, toz hindistan cevizi ve sütü üstüne ekleyip tekrar robottan geçirelim ve tüm materyalleri karıştıralım. (Eğer kıvamı çok akışkan olursa yulaf eklemesi yapabilirsiniz)
- Karışıma kabartma tozuyla ince ince kıydığımız çikolatayı da ekleyip bir kaşık ya da spatula yardımıyla tekrar karıştıralım.
- Kare bir kek kalıbına döküp eşit ölçüde yayalım ve fırına verelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 °c fırında yaklaşık 35 dk. Pişirelim. Kürdan batırıp piştiğini denetim edip fırından alalım.
- 9 eş kare kesime dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.