Çikolata Modüllü Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 çimdik tuz (yumurtanın beyazı için)
- Muz
- 80 gram çikolata
- 2 pk sade krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Pasta süsleri
- Çikolata parçası
Çikolata Modüllü Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yumurtanın akını bir kaba koyalım 1 çimdik tuz atıp uygunca köpürene kadar düzgünce çırpıyoruz, çırptığımız yumurtayı kenara alıyoruz.
- 4 yumurta sarısını bir kaba koyup şekeri döküp beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleride koyup çırpıyoruz.
- Çırptıktan sonra köpüğü hamurun içine koyup attan üste doğrun karıştırıp sönmeden koyalım.
- Yağlı kağıt sardığımız hamuru kelepçeli kalıba döküp 180’c ısınmış fırına koyalım.
- Fırına ısıya güçlü bir küçük kaseye su koyun.
- Keki kızarırken kutudan çıkan 2 paket krem şantimizi 1 su bardağı sütle yoğunlaşana kadar çırpalım kenara koyalım.
- Çikolatamızın 4/3 nü bıçakla orta yahut küçük modüllere bölelim.
- Pandispanyamız kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerini pak bez örtüp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra hamuru ikiye kesip at tabakayı geniş yuvarlak servis tabağına koyalım.
- Alt tabakanın yüzüne krem şantiden biraz sürelim üzerine muzları sırayla dizelim çikolatalarıda üzerine serpiştirelim.
- Kekin öteki tabakayı üzerine kapatalım.
- Kalan krem şantiyi üzerine kenarlarına her tarafına sürelim.
- Sonra kalan çikolatayı benmari yordamı eritelim dilerseniz bir ölçü süt dökerek açabilirsiniz yarım çay bardağı kadar ben döktüm.
- Erittikten sonra çikolatayı rastgele pastanın üzerine gezdirelim.
- Pasta süslerinide üzerine dökelim her tarafına serpiştirelim soğuması için dolaba koyalım 1/2 saat dolapta dinlendirelim acelemiz yoksa fazla dinlendirelim.
- İsteğe nazaran pasta süsü kullanırsınız.
Çikolata Modüllü Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı