Çikolata Soslu Cevizli Kuş Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı parça çikolata
- 2 yemek kaşığı süt
Çikolata Soslu Cevizli Kuş Üzümlü Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp susam serpelim. Biz kek harcını yapana kadar buzdolabında bekletelim.
- Oda sıcaklığında olan yumurtaları karıştırma kabına alalım ve şekeri ilave edelim krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağı ,sütü ekleyerek çırpalım,rendelenmiş limonun kabuğunu ,un un içine kabartma tozunu ,vanilyayı ekliyelim.
- Eleyelim yavaş yavaş harcın içine spatula ile karıştıralım ve kek kalıbına dökelim.
- 180 derecede ısınmış fırında pişirelim. Kürdan testi yapalım eğer kürdan kuru çıkarsa kekimiz pişmiş demektir fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosu için yarım su bardağı parça çikolata ve 2 yemek kaşığı sütü karıştırarak benmari usulü eritip soğuyan kekin üzerine dökelim.
- Üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet olsun. ????????.