
Çikolata Soslu Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket eti bisküvi
- 10 adet çilek
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema (200 ml)
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Çikolata Soslu Çilekli Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 paket eti bisküviyi rondoda çekin toz haline getirin.
- Bu sırada muhallebiyi hazırlayalım süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede çırpalım ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar çırpalım sonrasında soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosunu hazırlayalım süt ve 1 paket çikolata sosunu ekleyip çırpalım hazır olan sosumuzu da soğumaya bırakalım.
- Bu sırada çilekleri dilimleyelim.
- Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da geniş derin bardaklarınızı hazırlayın.
- Soğuyan muhallebinin içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle güzelce karıştırın,.
- Bardakların en alt bölümüne, çektiğimiz bisküvilerden 1 yemek kaşığı koyun.
- Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri güzelce yerleştirin.
- Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden 1’er kepçe koyun. Aralarına çikolata sosu ekleyelim.
- Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun. Bu şekilde pudingi paylaştırıp, bitirin.
- Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırarak kapatın. Tatlınızı bitirin.
- En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
.