Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolata Soslu Elmalı Bisküvi Topları

Çikolata Soslu Elmalı Bisküvi Topları
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cikolata-soslu-elmali-biskuvi-toplari.jpg

Çikolata Soslu Elmalı Bisküvi Topları Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet büyük uzunluk elma
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 kahve fincanı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
  • 1 su bardağı süt (250 ml)
  • 1/2 (yarım) paket çikolata sosu
  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi

Çikolata Soslu Elmalı Bisküvi Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak elmaların kabukları soyulur, dörde bölünür. Çekirdekleri temizlenir ve rendelenir. Bu formda daha pratik oluyor.
  2. Rendelenmiş elmalar uygun bir tavaya alınır ve orta ısıda şekerle birlikte sotelenir. Suyunu çekip yumuşadığı vakit kapatılır ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
  3. Bisküviler mutfak robotundan geçirilip toz haline getirilir. Elma püresinin üzerine aktarılır. Ceviz içi ve tarçın da eklenip yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır. Daha minik de yapabilirsiniz.
  4. Çikolata sosu için, toz karışım ve süt daima karıştırılarak pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Üzeri kaymak bağlamaması için orta ara karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için.
  5. Büsbütün soğuduğunda elmalı topların üzerine gezdirilir. Birazı da hindistan cevizi ile kaplanır. Servis yapılır. Afiyet olsun ????
Not: 18-20 adet bisküvi topları elde ettim. Ölçüleri arttırıp hazırlayabilirsiniz.

Çikolata Soslu Elmalı Bisküvi Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt