Çikolata Soslu Elmalı Bisküvi Topları Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet büyük uzunluk elma
- 1 paket pötibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 kahve fincanı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı süt (250 ml)
- 1/2 (yarım) paket çikolata sosu
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çikolata Soslu Elmalı Bisküvi Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak elmaların kabukları soyulur, dörde bölünür. Çekirdekleri temizlenir ve rendelenir. Bu formda daha pratik oluyor.
- Rendelenmiş elmalar uygun bir tavaya alınır ve orta ısıda şekerle birlikte sotelenir. Suyunu çekip yumuşadığı vakit kapatılır ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Bisküviler mutfak robotundan geçirilip toz haline getirilir. Elma püresinin üzerine aktarılır. Ceviz içi ve tarçın da eklenip yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır. Daha minik de yapabilirsiniz.
- Çikolata sosu için, toz karışım ve süt daima karıştırılarak pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Üzeri kaymak bağlamaması için orta ara karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için.
- Büsbütün soğuduğunda elmalı topların üzerine gezdirilir. Birazı da hindistan cevizi ile kaplanır. Servis yapılır. Afiyet olsun ????
Çikolata Soslu Elmalı Bisküvi Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı