Çikolata Soslu Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un yaklaşık 4 su bardağı kadar
- Vanilya ve kabartma tozu
- 5 orta boy elma
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı iri ceviz kırığı
- Hazır çikolata sosu veya ganaj hazırlayabilirsiniz
- Toz hindistan cevizi.
Çikolata Soslu Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavamıza soyup rendelediğimiz elmaların üzerine şeker ekleyip suyunu verinceye kadar kısık ateşte pişirelim suyunu tamamen salınca ocağın altını açalım ve hızlı ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim ve tarçınını ekleyelim soğumaya bırakın.
- Kurabiye hamuru için yumuşamış tereyağı ve şekeri iyice çırpalım ardından yumurtayı ekleyip iyice çırpalım. Un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yoğurmuş olduğunuz kurabiye hamurunu göz kararıyla üçte birini üstü için ayıralım ve biraz sertleşmesi için dondurucuya koyalım.
- Diğer hamuru bir merdane yardımı ile. Hamurun altına ve üstüne yani her iki tarafınada yağlı kağıt sererek hamuru açalım çok ince olmayacak ama kalında değil.
- Açtığımız kurabiye hamurunu tereyağı ile yağlayıp az biraz un sermiş olduğumuz borcama alalım ve çatallayalım hamurun kabarmaması için.
- Ardından soğumuş olan iç harcını her yerine gelecek şekilde serelim ve üzerine iri dövülmüş ceviz serelim. Dondurucudan kalan kurabiye hamurunu rendeleyerek en üste her yerine gelecek şekilde serelim ve fırına verelim.
- Benim fırında yaklaşık 30 dakika gibi bir sürede pişiyor ama fırından fırına pişme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var pişen kurabiyemizi mutlaka 15 dakika dinlendirelim ve dilimleyelim.
- Servis yapacağınız zaman turtanızın üzerine çikolata sosu gezdirin ve hindistan cevizi veya toz fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çok bereketli ayrıca tadan herkesten tam not alan bu tarifi denemenizi öneririm ????