Çikolata Soslu Gevrek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri yoksa toz şekerde olabilir
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Un (Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
- Yarım çay bardağı kadar süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- İsteğe göre 1 yemek kaşığı nutella yada kalıp çikolata
Çikolata Soslu Gevrek Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeler karıştırma kabına alınarak yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Ben iki renkli yaptığım için hamurun yarısını ayırıp kakao ekledim.
- 170 derece fırında 15 20 dk kadar pişirin.
- Üzerinin sosu için; süt kakao ve unu bir cezveye alın. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynamaya çıkınca altını kapatıp sarelle veya çikolatayı ekleyin çok akışkan olmasın dilerseniz unu artırabilirsiniz.
- Sıkma poşetine veya buzdolabı poşetine sosu koyup uç tarafından bir delik açarak pişen kurabiyelerin üzerine gezdirebilirsiniz.