Cikolata Soslu Islak Kek Tarifi İcin Malzemeler Kek icin;
*4 yumurta
*1su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı un
*1 kabartma
*1 vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
Sosu icin;
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sut
*6 kaşık şeker
Cikolata sos icin;
*1 paket hazır cikolata sosu
*2,5 su bardağı sut
Suslemek icin;
*Kiraz
*Ceviz
*Hindistan cevizi
Cikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı Cok lezzetli hafif herkesin seveceği bir tatlı arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum
1
*Kekimizi yapmaya başlayalım Başta malzemelerimizin oda sıcaklığında olması cok onemli yumurta ile şekeri 5 dk carptıktan sonra butun malzemeleri ilave ediyoruz
*Bu sırada bocamımızı yağlayıp fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz butun malzemelerimizi karıştırıp borcamımıza ilave ediyoruz ve fırına gonderiyoruz
*Kekimiz fırına girince sosumuzu bir tencereye alıp kaynatıyoruz sosumuz kaynarken kekimiz fırından cıkmış olması gerekiyor sosla kekin ilk sıcağı gittiğinde buluşturuyoruz
*Soğuması icin bir kenara alıyoruz sıra geldi cikolata sosumuzu yapmaya Onuda ustundeki tarife uygun yapıyoruz soğuyan ıslak kekimizin uzerine dokuyoruz
*Soğuduğunda suslememize geciyoruz ben evimle olan malzemeleri kullandım tercihen krem şanti cilek Antep fıstığı da guzel oluyor afiyet olsun
*4 yumurta
*1su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı un
*1 kabartma
*1 vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
Sosu icin;
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sut
*6 kaşık şeker
Cikolata sos icin;
*1 paket hazır cikolata sosu
*2,5 su bardağı sut
Suslemek icin;
*Kiraz
*Ceviz
*Hindistan cevizi
Cikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı Cok lezzetli hafif herkesin seveceği bir tatlı arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum
1
*Kekimizi yapmaya başlayalım Başta malzemelerimizin oda sıcaklığında olması cok onemli yumurta ile şekeri 5 dk carptıktan sonra butun malzemeleri ilave ediyoruz
*Bu sırada bocamımızı yağlayıp fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz butun malzemelerimizi karıştırıp borcamımıza ilave ediyoruz ve fırına gonderiyoruz
*Kekimiz fırına girince sosumuzu bir tencereye alıp kaynatıyoruz sosumuz kaynarken kekimiz fırından cıkmış olması gerekiyor sosla kekin ilk sıcağı gittiğinde buluşturuyoruz
*Soğuması icin bir kenara alıyoruz sıra geldi cikolata sosumuzu yapmaya Onuda ustundeki tarife uygun yapıyoruz soğuyan ıslak kekimizin uzerine dokuyoruz
*Soğuduğunda suslememize geciyoruz ben evimle olan malzemeleri kullandım tercihen krem şanti cilek Antep fıstığı da guzel oluyor afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.