Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Ceviz, hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yumurta ve şekeri çırpın.
- Daha sonra öteki gereçleri ekleyin.
- Keki evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Kek ılıyınca dilimleyin,üzerine 1 su bardağı süt dökün.
- Çikolata sosu için damla çikolata hariç bütün gereçleri ekleyin.
- Kaynayıp kıvam alınca ocağı kapatın.
- İçerisine damla çikolata ekleyin,eriyene kadar karıştırın.
- Çikolata sosu kekin üzerine dökün.
- Sos soğuyunca üzerini ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyin.
- 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.