Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı 300 ml.ölçüde olacak
Kek için materyaller;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 80 gr.bitter çikolata
- Tarçınlı fındık, yeşil fıstık v.s
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kapta 4 yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip yavaşça karıştırdıktan sonra un,kakao, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyip, akışkan bir hamur elde edelim.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökelim.
- 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
- Bu ortada sos için tencereye çikolata hariç gereçleri ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp çikolatayı ekleyelim karıştırıp eritelim.
- Sosumuz sıcakken fırından aldığımız keki birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyelim.
- Sosu üzerine gezdirelim ikiside sıcak olduğu için hemencecik çekecektir.
- Üzerini zevkimize süsleyelim. ????.
Afiyet olsun ????????????????.
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı