bilgisayarci
FD Üye
Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Çikolata Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba 3 yumurtayı kırıp çırpılır, şeker ilave edip tekrar çırpılır.
- Sıvıyağ, süt, un, kakao vanilin ek edilir, unla birlikte kabartma tozu gereçlere elenerek eklenip, çırpılır.
- Orta büyüklükteki borcam yağlanır. Kek harcı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirilir.
- Anlamak için kürdan testi yapılır yapışmıyorsa olmuştur.
- Fırından çıkan kek ılınınca 1 su bardağı soğuk süt tepsideki kekin üzerine gezdirilir.
- Sosunu kaynatıp, soğuyunca kekin üzerine döküp, üzeri düzeltilir.
- Arzuya nazaran süslenir ???? Kekimiz servise hazırdır???? Afiyet şifa olsun.