Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şekertozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- Rendelenmiş bir portakal kabuğu rendesi
- 1 poşet çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Çikolata Soslu Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Sıvı yağı da ek ederek çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek tüm materyaller hoş bir formda karışana kadar karıştıralım.
- Bir portakal kabuğunu da rendeleyip hamurumuzu hazırlayalım.
- Hazır olan kek hamurumuzu kek kalıbına boşaltalım.
- Kekimizi evvelden ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 40 dakika boyunca denetimli bir biçimde pişirelim.
- Mühlet sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
- Büsbütün soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına aykırı çevirerek çıkartalım.
- Sosu için uygun bir tencereye çikolata sosunu alalım, üzerine sütü ekleyerek sosumuzu orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Pişen sosumuzu ocaktan alalım, kekimizin üzerine dökelim.
- Üzerini dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.