Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolata Soslu Kek

Çikolata Soslu Kek
0
15

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
cikolata-soslu-kek-16.jpg

Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri Sosu İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek İçin
  • Hindistan cevizi

Çikolata Soslu Kek Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle yumurtaları kırıp güzelce köpürene kadar çırpıcı ile çırptım daha sonra üzerine tozşeker, süt, yağ ekleyip biraz düşük ayarda mikserle çırptım.
  2. Daha sonra üzerine un, kabartma tozu, vanilya ekleyip güzelce bir karıştırdım daha sonra bu karışımdan biraz ayırıp kalan karışıma kakao ekleyip bir defa daha karıştırın.
  3. Sonra kek kalıbını yağlayıp evvel sade karışımı daha sonra kakaolu karışımıda üzerine dökün.
  4. 180 dereceli evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirdim daha sonra üzeri için sosu hazırladım un süt nişasta, yeterlice çırpıp toz şeker ekleyip kakao ekleyin.
  5. Kısık ateşte daima olarak karıştırarak göz göz olana kadar pişirdim daha sonra fırından aldığım keki biraz soğuduktan sonra üzerine döküp biraz beklettiğim keki üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis yaptım.

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt