bilgisayarci
FD Üye
Çikolata Soslu Kesme Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krema
- 80 gram bitter çikolata
Çikolata Soslu Kesme Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize su, süt ,un ,nişastayı koyup güzelce karıştırıp ocağa alalım. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edelim.
- Uygun bir borcam tepsiyi su ile ıslatıp muhallebimizi dökelim.
- Kremamızı biraz ısıttıktan sonra çikolatamızı koyup çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
- Pişen muhallebinin üstüne dökelim. Soğuduktan sonra buzdolabına koyup 4/5 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.