Cikolata Soslu Milfoy Yapılışı Resimli
Cikolata Soslu Milfoy Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
8 yaprak milfoy hamuru
Muhallebisi icin
15 su bardağı toz şeker
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 litre sut
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2530 gr tereyağı
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Uzeri icin
1 paket hazır cikolata sosu
Cikolata soslu milfoy pasta tarifi
Milfoy hamurlarını buzluktan cıkarıp yumuşamaya başlayınca merdaneyle gelişi guzel inceltip acıp iki adet fırın tepsisine milfoyleri sıralayın Uzerine cırpılmış yumurta sarısını surun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında en az 2025 dakika pişirin Uzerleri iyice sararıp cıtır cıtır oluncaya kadar pişirin
Cıkarıp soğumalarını bekleyinDiğer taraftan, un, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, mısır nişastası ve tozşekeri bir tencereye koyup karıştırın Uzerine yavaş yavaş sutu ekleyerek cırpma teli yardımıyla iyice cırpınSon olarak, tereyağını da ilave edin Kısık ateşte, karıştırarak muhallebiyi kaynatın Kaynadıktan 34 dakika sonra da ocaktan alıp soğuması icin bir kenarda bekletin
Soğuyan milfoylerin yarısını kucuk kucuk parcalayarak dikdortgen ya da yuvarlak bir cam kaba serin Uzerine hafif ılık hale gelmiş olan muhallebinin yarısını gezdirin Kalan milfoyleri de parcalayarak muhallebinin uzerine dağıttıktan sonra uzerine kalan muhallebiyi gezdirin
Son olarak, cikolata sosunu pişirip uzerine gezdirin Buzdolabında en az 23 saat bekletin Cıkarıp kaşıkla servise sunun İsterseniz uzerine taze ceviz ya da file badem serpiştirebilirsiniz
imagescikolatasoslumilfoytarifiresimli5ad3dc586a285
kaynak:tarifnasılyapılır
Cikolata Soslu Milfoy Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
8 yaprak milfoy hamuru
Muhallebisi icin
15 su bardağı toz şeker
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 litre sut
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2530 gr tereyağı
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Uzeri icin
1 paket hazır cikolata sosu
Cikolata soslu milfoy pasta tarifi
Milfoy hamurlarını buzluktan cıkarıp yumuşamaya başlayınca merdaneyle gelişi guzel inceltip acıp iki adet fırın tepsisine milfoyleri sıralayın Uzerine cırpılmış yumurta sarısını surun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında en az 2025 dakika pişirin Uzerleri iyice sararıp cıtır cıtır oluncaya kadar pişirin
Cıkarıp soğumalarını bekleyinDiğer taraftan, un, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, mısır nişastası ve tozşekeri bir tencereye koyup karıştırın Uzerine yavaş yavaş sutu ekleyerek cırpma teli yardımıyla iyice cırpınSon olarak, tereyağını da ilave edin Kısık ateşte, karıştırarak muhallebiyi kaynatın Kaynadıktan 34 dakika sonra da ocaktan alıp soğuması icin bir kenarda bekletin
Soğuyan milfoylerin yarısını kucuk kucuk parcalayarak dikdortgen ya da yuvarlak bir cam kaba serin Uzerine hafif ılık hale gelmiş olan muhallebinin yarısını gezdirin Kalan milfoyleri de parcalayarak muhallebinin uzerine dağıttıktan sonra uzerine kalan muhallebiyi gezdirin
Son olarak, cikolata sosunu pişirip uzerine gezdirin Buzdolabında en az 23 saat bekletin Cıkarıp kaşıkla servise sunun İsterseniz uzerine taze ceviz ya da file badem serpiştirebilirsiniz
imagescikolatasoslumilfoytarifiresimli5ad3dc586a285
kaynak:tarifnasılyapılır