Çikolata Soslu Muhallebili Kup Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvili kat için
- 1 paket burçak bisküvi
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz (Fındık fıstık vb kullanabilirsiniz)
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı labne
- 2 yemek kaşığı krema
- 100 gram sütlü çikolata
- Muhallebisi için kullandığım kremanın geri kalanını sos için kullanacağız
Çikolata Soslu Muhallebili Kup Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ceviz ve bisküvileri robotta çekerek karıştırıyoruz.
- Kuplarımızın tabanına birer kaşık yerleştiriyoruz.
- Muhallebisi için labne ve krema hariç bütün malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
- Altını kapattıktan sonra ilk sıcağı çıkınca labne ve krema koyup güzelce çırpıyoruz ve kremamız da hazır.
- Bisküvilerin üzerine yerleştiriyoruz.
- İstediğimiz şekilde sıralayabiliriz.
- Bisküvi muhallebi bisküvi muhallebi şeklinde yaptım ben.
- Çikolata sosunu hazırlayana kadar kuplarımızı buzdolabında bekletelim ki üzeri biraz donsun çikolata sos ile karışmasın.
- Çikolata sos için kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp altını kapatıyoruz.
- Çikolataları atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Dolaptan aldığımız kupların en üst kısmına muhallebilerin üzerine gezdiriyoruz.
- Dolapta bir kaç saat beklettikten sonra servise hazır dilediğiniz gibi sunumlayarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.