Çikolata Soslu Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 kutu pasta kreması
- 1 paket vanilya.
- 2 adet orta uzunluk muz
- 400 gram süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket sade sütlü kare çikolata yahut 3 yemek kaşığı damla çikolata
Çikolata Soslu Muzlu Muhallebi Tanımı Yapılışı
- Muhallebi için :Tereyağ, krema ve vanilya hariç bütün gereçleri tencere alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırparak pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra içine krema, tereyağ ve vanilyayı ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Çikolata sosu için :Yine birebir biçimde çikolata ve tereyağ hariç öteki gereçleri daima karıştırarak pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
- Servis etmek istediğiniz kaplara evvel 1 kepçe muhallebi koyun ( muhallebiyi koymadan evvel blendır ile düzgünce karıştırın. )
- Ortasına dilimlediğiniz muzları koyun ve üzerine tekrar blendır ile tekrar çırpmış olduğunuz çikolata sonundan koyun.
- Üzerini dilediğiniz halde süsleyerek buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyin.