Çikolata Soslu Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket 3lü hazır pandispanya
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 3 dolu yemek kaşığı şeker
- 250gr mascarpone
- 2 adet muz
- 1 su bardağı süt
- Yarım paket çikolata sos
Çikolata Soslu Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için mascarpone ve nişasta dışında tüm materyaller tencereye alınır.
- Nişasta sütle açılarak eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
- Üzeri folyo ile kapatılarak soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca mascarpone eklenir ve düzgünce çırpılır.
- Pandispanyanın tek katı sütle ıslatılır ,üzerine krema sürülür ve ince dilim muzlar eklenir.
- İkinci kata tekrar birebir süreç uygulanır.
- Üçüncü kat yalnızca sütle ıslatılır ve krema sürülür.
- Buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
- Üzeri için süt ve toz çikolata sosu tencerede karıştırarak kaynatılır.
- Kaynayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Pastanın orta kısmına yavaşça dökülür.
- Üzeri istenilen halde süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun.