Çikolata Soslu San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
19 cm lik kalıp için
- 4 te 3 su bardağı toz şeker (100 gr)
- 2 paket pınar labne (360 gr)
- 1 paket krema (200 gr)
- 1 yemek kaşığı krem peynir
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 120 gram sütlü çikolata
- 100 gram krema
Çikolata Soslu San Sebastian Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri oda sıcaklığında olacak formda dolaptan çıkarıp dinlendirelim.
- Karıştırma kabına labne peyniri, krem peyniri ve kremayı alıp ister el çırpıcısıyla isterseniz de mikserin düşük ayarında karıştırın.
- Akabinde şekeri ekleyip tekrar karıştıralım.
- Yumurtaları tek tek ekleyip her ekleyişte karıştıralım.
- En son vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.
- Kalıbımızın dış kısmını alüminyum folyo ile kaplayalım iç kısmına ise yağlı kağıt yerleştirelim.
- Yağlı kağıdın taşan kısımlarını keselim. Karışımı kalıbın içine dökelim. Ben 19 cm lik kalıp kullandım.
- Büyük kalıp kullanacaksanız ölçüleri 2 kat arttırabilirsiniz. Büyük fırın tepsisinin içerisini suyla dolduralım. Ve kalıbımızı tepsinin içine yerleştirelim.
- Fırının fanlı ayarında 200 derecede 20 25 dk pişirelim.
- Akabinde derceği 180 e getirip sevdiğiniz kızarıklık derecesine gelene kadar pişirin.
- Pişirirken her fırının pişirme ayarı farklılık gösterdiği için denetimli formda pişirelim.
- Pişince fırının kapağı hafif açık ılımasını sağlayalım.
- Akabinde kalıbın dış kısmındaki folyoyu çıkarıp buz dolabında 1 gece dinlendirelim.
- Sos için kremayı ve çikolatayı ısıtalım.
- Kaynamasını beklemeden ocağın altını kapatalım.
- Cheesecake i dilimleyip üzerine bol çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.