Çikolata Soslu Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır/buğday)
- 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram bitter çikolata
- Toz kakao
Çikolata Soslu Tart Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, sıvı yağ süt ek edilir çırpmaya devam edilir, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpalım.
- Kek kalıbının her tarafı yağlanır ve hamur kalına boşaltılır.
- 170 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir (Fırın ısı ayarına nazaran dakikalarda değişiklik olabilir denetimli pişirin)
- Pişen keki gırından alalım ve üzerine pak bez örterek kenarda bekletelim.
- Kreması için tereyağı hariç bütün malzemeyi tencereye koyup karıştıralım, ocağın altını açalım göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim tereyağı ekleyip yağın karışmadı için karıştıralım ve kremanın yarısından biraz az öbür bir kaba koyup ayıralım (Sade olarak üzeri için ayırıyoruz)
- Tencerede kalan krema sıcakken çabucak bitter çikolata ekleyip karıştırarak eritelim ve tart kekin üzerine döküp üzerini düzleştirelim.
- Kenara ayırdığımız krema büsbütün soğuyunca biraz mikserle çırpalım ve sıkma torbasına koyup çikolatalı kremanın üzerine istediğimiz biçimde sade krema ile şekillendirelim, ben üzerine biraz kakao serptim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.