Çikolata Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 2 damla limon
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Çikolata Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı şekeri bir kapa alıp mikserde 5 dk kadar köpürene kadar çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ek edip alttan üste hakikat spatula ile karıştırıp vanilya, kabartma tozunu, unu ek edip, karıştırıp yağladığımız tart kalıbına dökelim.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırına sürüp 20 dk denetimi bir halde pişirelim.
- Kekimiz pişerken sosunu hazırlayalım uygun bir tencereye tüm gereçleri koyup yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Kek birinci sıcağı atıktan sonra bir tepsiye dönderip sosumuzu döküp süsleyip 1 saat dinlendikten sonra afiyet olsun.
Çikolata Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı