Çikolata Soslu Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Çikolata Soslu Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak fırınımızı derecesini 170 ayarlayalım.
- Ardından bir kabımıza un hariç bütün gereçleri ekleyip güzelcene çırpıyoruz ve üstüne unu ekleyip bir daha çırpıyoruz .
- Tart kalıbınızı yağlayıp kek harcımızı üstüne dökelim ve fırına atalım.
- Başka bir tencereye sosumuzun bütün materyallerini ekleyip ocağa alalım ve kaynayan kadar karıştırıyoruz .
- Kaynayınca söndürelim ve soğumaya bırakın.
- Kekimiz pişince 15 dk sonra sosumuzu üstüne dökelim ve güzelcene yayalım.
- 1 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.