Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 40 gram beyaz çikolata
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buz veya soğuk su
- 40 gram bitter çikolata
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı tencereye koyup eritin.
- Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar en az 10 dk kadar kavurun. Unun güzelce kavrulması çok önemli daha sonra sütü ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştıralım.
- Ocaktan alıp beyaz çikolata ekleyelim.
- Eriyene kadar karıştıralım.
- Bir kaç dakika mikser ile çırpalım.
- Kupların yarısına gelecek şekilde paylaştıralım.
- Çikolatalı sos için çikolata ve buz hariç tüm malzemeleri tenceremize atalım güzelce karıştıralım koyulaşmasını sağlayalım.
- Ardından ocaktan alıp çikolata ve buzumuzu ilave edip pürüzsüz kıvam almasını sağlayalım.
- Çikolata sosunu da paylaştırıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım servis aşamasında üzerine kakao serpiştirelim.