Çikolata Sosu Bol Profiterol Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 4 adet yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket
- Çikolata sosu
Çikolata Sosu Bol Profiterol Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzu birinci başta yapalım. Tenceremize suyu ve margarini koyarak kaynatalım. Kaynayan karışıma unu ekleyerek yeterlice karıştırıp pişirelim 3-4 dakika kadar.
- Hamuru kapatıp 15 dakika sonra yumurtaları teker teker kırıp güzelce karıştırıp sonra öteki yumurtamızı kıralım.
- Yumurtalardan sonra yapışkan bir hamur elde edeceğiz. 10-15 dakika tekrar dinlendirdiğimiz hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ceviz büyüklüğünde koyalım.
- İster kaşıkla ister sıkma torbasıyla bu süreci yapabilirsiniz. Evvelce 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 40 dakika kadar pişirelim. Kendi fırınınızın pişirme ayarına nazaran o süreyi ayarlayın her fırın tıpkı müddette pişirmeyebiliyor.
- Krema için bütün gereçleri vanilya hariç tencereye alıp karıştırıp pişirelim. Pişen kremanın içerisine vanilyayı ekleyip soğuması için bekleyelim.
- Pişen hamurların içine ister sıkma torbasıyla isterseniz de hamuru ikiye tam bölmeden kesip ortasına kaşıkla kremayı koyup kapatalım. En üste pişirdiğimiz çikolata sosunu gezdirip servis yapabilirsiniz afiyett olsun. ????