teknolojiuzmani
FD Üye
Çikolatalı Ay Çöreği Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 küçük paket kuru maya
- 1 kutu çikolata
- 1 yemek kaşığı pekmez
Çikolatalı Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık sütünüze şekerimizi ve mayamızı karıştırın.
- Aktifleşip kabarınca erittiğiniz margarini ,sıvı yağı, tuzu ekliyoruz ,iki yumurta kırıp birinin sarısını ayırıyoruz.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapıp on beş dakika mayalandırıyoruz.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın .
- Elimizle bastırarak yayın.
- İçerisine bir yemek kaşığı çikolata sürüp yuvarlayın.
- Ay biçimini verip tepsiye dizin .
- Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecede fırına verin.
Çikolatalı Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı