Çikolatalı Baton Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100 grm bitter çikolata
- 80 ml krema
- Çekilmiş antep fıstığı
Çikolatalı Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyalleri listedeki sıralamaya nazaran mikser ile çırparak sıra sıra ek ediyoruz.
- En son unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
- 190 derecelik fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz.
- Kekimizi kürdan ile denetim edip pişmiş ise fırından alıyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimizin üst kısmı çok kabarmış ise keserek alıyorum.
- Kalıptan çıkartıp üst kısmını alta getiriyoruz ve krema ve çikolatayı eritip üzerine döküyoruz. Her yerine gelecek biçimde spatula ile her yerine sürüyoruz
- Üzerine çekilmiş antep fıstığı serpiştirip kuş üzümü ile süslüyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun ????.