teknolojiuzmani
FD Üye
Çikolatalı Böğürtlenli Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 kase vişne veya böğürtlen
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1-2 yemek kaşığı süt
- 200 gram çikolata (Benmari usulü eritilmiş)
- 1-2 kaşığı sıvı yağ
Çikolatalı Böğürtlenli Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağı ve şekeri güzelce çırpalım ve yavaş yavaş sırası ile yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Kalan kuru malzemeleri de ekleyip çırpma işlemini bitirelim ve hamuru iki eşit parçaya bölelim.
- İkiye böldüğümüz hamurun birine kakao ve 2 kaşığın sütü ekleyip güzelce karışana kadar çırpıp yağlanmış baton kek kalıbına sırası ile dökelim ????
- Önce sade üzerine böğürtlen sonra kakaolu şeklinde sıraladım ben siz dilediğiniz gibi sıralayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce pişirelim. Kek fırında pişerken üzeri için 200 gram sütlü ve bitter çikolatayı benmari usulü eritelim ve biraz soğuyup koyulaşması için kenarda bekletelim.
- Fırından çıkan kekimizin ilk sıcağı çıkınca kalıptan çıkartıp bir tel yada farklı birşeyin üzerine alıp her yerine gelecek şekilde çikolatayı döküp dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.