Çikolatalı Bükme Kek Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 3 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
- Sıvıyağ
- Çokokrem yahut nutella
Çikolatalı Bükme Kek Tanımı Yapılışı
- Kuru maya, toz şekeri ve sütü karıştırıp 10 dakika mayalandırmaya bırakalım.
- Akabinde yumurta, sıvı yağ ve margarini ekleyip tekrar karıştıralım.
- 3 su bardağı un ve 1 yemek kaşığı unu yoğurup 20 dk dinlendirmeye bırakalım.
- 20 dk sonrasında hamurumuzu 2 modüle bölelim ve hamur kesimlerini kare olucak halde açalım
- 1. Hamur kesiminin içine biraz sıvı yağ sürüp nutella yahut çokokremi her yerine yaydıktan sonra 2. Modül hamuru üzerine yerleştirip 6 kesim şeritler halinde bölelim.
- Hamur kesimini iki elimizle birbirinin etrafında döndürüp muffin kabına döndürerek yerleştirelim.
- Evvelce 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun hanımlar. ????.