Çikolatalı Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ilik su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (Akı içine sarısı dışına)
- 2,5 su bardağı un
- Sürme çikolata
Çikolatalı Burgu Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık suyu, mayayı yoğurma kabına alıp iyice karıştıralım. İçine sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzunu ekleyip yine karıştıralım.
- Daha sonra içine 2 bardaktan sonra kontrollü şekilde unu ekleyip yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Üzerini streç film ile kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve bezeleyelim.
- Daha sonra merdane yardımı ile her bezemizi açalım. Açtığımız hamuru pişirme tepsimize alalım ve içine çikolatamızı sürelim. Çikolatayı sürme işlemini tepside yapalım çünkü eğer sürüp tepsiye koymaya kalkarsak çok zorlanırız.
- Kalan 3 hamuru da ayni şekilde yapıp üst üste serelim. Hamurumuzun tam ortasına bir çay bardağı koyalım ve artı şeklinde 4’e keselim.
- Her kestiğimiz parçayı da 4′ e ayıralım. Yani toplamda 16 burgumuz olacak ve bu burguları kıvıralım.
- Daha sonra çay bardağını kaldırıp her yerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece ki fırında kızara kadar pişirelim. Afiyet olsun.