Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Çaylı Kek

Çikolatalı Çaylı Kek

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

Çikolatalı Çaylı Kek Tanımı İçin Malzemeler

• 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı demlenmiş çay soğuk
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2- 2,5 su bardağı un
Üzerine
  • 150 gr. çikolata

Çikolatalı Çaylı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kekimizi yapmaya başlayalım toz şeker ve yumurtayı mikser ile güzelce çırpıyoruz kopuk kopuk olsun.
  2. Ardından sıvı yağ kakao demlenmiş soğumuş çay onları da çırptıktan sonra un kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım.
  3. Borcami yağlayıp kek harcımızı dökelim 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkınca kenara alalım soğusun.
  5. Çikolatayı benmari adabı eritelim kekimizi kesip üzerine çikolatayı yayalım.
  6. Birazda beyaz çikolata eritip üzerine desen yapalım.
  7. Bende beyaz bukle çikolata vardı süsledim olmasa da olur çok az çikolata olduğu için ölçü yazmadım üzerindeki çikolatalar soğuyunca hazır kekimiz afiyet olsun.
Çikolatalı Çaylı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Çaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler ️3 adet yumurta️1,5 su bardağı toz şeker️1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)️1 su bardağı demlenmiş çay(ılık olacak)️1 paket kabartma tozu️1 paket vanilya️2 yemek kaşığı dolusu kakao️yarım su bardağı ceviz içi️yarım su bardağı damla çikolata (İsteğe bağlı)️2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Çaylı Kek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı demlenmiş çayYarım su bardağı yoğurt (onun yerine süt de koyabilirsin ben yoğurt tercih ediyorum protein ve kalsiyum ölçüsünü artırmak için )2.5 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Çaylı Kek (Sütsüz) Tanımı İçin Gereçler 3 yumurta1,5 su bardağı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı demlenmiş soğuk çay1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2, 5-3 su bardağı un Çaylı Kek (Sütsüz) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yumurta ve şekeri çırpın üzerine yağ çay vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Çaylı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 adet vanilya2 adet kabartma tozu3 yemek kaşığı kakaoYarım su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı çay demi (ılık)1,5 bardak un + 1 yemek kaşığı un Sosu için; 1,5 su bardağı sütYarım su bardağı suYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Yumuş Yumuş Çaylı Kek Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı çay (Demlenmiş soğumuş)1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 tatlı kaşığı tarçın1 dolu yemek kaşığı kakao2,5 su bardağı unİsteğe bağlı bir yarım su bardağından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt