Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Cheseecake

Çikolatalı Cheseecake
0
48

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
c-i-k-o-l-a-t-a-l-i-c-h-e-e-s-e-c-a-k-e.jpg

Çikolatalı Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler


Tabanı için ;
  • 200 gram burçak bisküvi
  • 60 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
Kreması için ;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 600 gram labne peyniri (labnesi çok yoğun olmasını istemezseniz 300 gram ekleyebilirsiniz.)
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krema
Çikolata sosu için ;
  • 160 gram çikolata
  • 1 paket sıvı krema

Çikolatalı Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
  2. Genişçe bir kaseye çekilmiş bisküvileri, eritilmiş tereyağı, süt ve kakaoyu alıp karıştıralım.
  3. Kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım. 26 cm lik kalıp kullandım.
  4. Tabanı için hazırladığımız harcı kalıba boşaltıp bastırarak sıkıştıralım.
  5. Krema hazırlanıncaya kadar kalıbı buzdolabına kaldıralım.
  6. Cam kasede 4 yumurta ile şekeri çırpalım.
  7. Kaseyi içinde su bulunan bir tencerenin üzerine oturtarak ocağa alalım.
  8. Sürekli karıştırarak şekerler eriyip karışım beyazlaşınca 10 dakika kadar pişirelim.
  9. Bu şekilde yaparsak yumurta kokusu kaldır diye düşünürseniz merak etmeyin yumurta kokusu kalmıyor.
  10. Daha sonra kaseyi tencerenin üzerinden alarak başka bir tencereye boşaltalım.
  11. Üzerine suyunu süzdürdüğümüz labne peynirleri, krema, kakao ve vanilyayı ilave ederek çırpalım.
  12. Tekrar ocağa alıp koyulaşıp kaynayınca kadar karıştırarak pişirelim.
  13. Hazırladığımız kremayı kalıba boşaltıp üzerini düzeltelim.
  14. Soğurken kuruyup çatlamaması için streç film ile kapatalım.
  15. Diğer taraftan çikolata sosu için kremayı kaynama sıcaklığına kadar ısıtıp ocaktan alalım.
  16. Çikolataları ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım.
  17. Çikolata sosunu da son kat olarak kalıba boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
  18. Sıcaklığı çıkınca üzerine bir kapak örterek tatlımızı bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  19. Ertesi gün dilediğiniz şekilde süsleyerek dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Çikolatalı Cheseecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt