
Çikolatalı Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için ;
- 200 gram burçak bisküvi
- 60 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 600 gram labne peyniri (labnesi çok yoğun olmasını istemezseniz 300 gram ekleyebilirsiniz.)
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krema
- 160 gram çikolata
- 1 paket sıvı krema
Çikolatalı Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
- Genişçe bir kaseye çekilmiş bisküvileri, eritilmiş tereyağı, süt ve kakaoyu alıp karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım. 26 cm lik kalıp kullandım.
- Tabanı için hazırladığımız harcı kalıba boşaltıp bastırarak sıkıştıralım.
- Krema hazırlanıncaya kadar kalıbı buzdolabına kaldıralım.
- Cam kasede 4 yumurta ile şekeri çırpalım.
- Kaseyi içinde su bulunan bir tencerenin üzerine oturtarak ocağa alalım.
- Sürekli karıştırarak şekerler eriyip karışım beyazlaşınca 10 dakika kadar pişirelim.
- Bu şekilde yaparsak yumurta kokusu kaldır diye düşünürseniz merak etmeyin yumurta kokusu kalmıyor.
- Daha sonra kaseyi tencerenin üzerinden alarak başka bir tencereye boşaltalım.
- Üzerine suyunu süzdürdüğümüz labne peynirleri, krema, kakao ve vanilyayı ilave ederek çırpalım.
- Tekrar ocağa alıp koyulaşıp kaynayınca kadar karıştırarak pişirelim.
- Hazırladığımız kremayı kalıba boşaltıp üzerini düzeltelim.
- Soğurken kuruyup çatlamaması için streç film ile kapatalım.
- Diğer taraftan çikolata sosu için kremayı kaynama sıcaklığına kadar ısıtıp ocaktan alalım.
- Çikolataları ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım.
- Çikolata sosunu da son kat olarak kalıba boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
- Sıcaklığı çıkınca üzerine bir kapak örterek tatlımızı bir gece buzdolabında dinlendirelim.
- Ertesi gün dilediğiniz şekilde süsleyerek dilimleyip servis edebilirsiniz.
Çikolatalı Cheseecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı