Çikolatalı Cookie (Sıvı Yağla Yapılan Kek Tadında) Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı esmer toz şeker
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
Çikolatalı Cookie (Sıvı Yağla Yapılan Kek Tadında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba bu tanım kullandığım ve yaptığım birkaç tane farklı kurabiye tanımının birleşmiş ve karışmış halidir. İçi yumuşacık çikolatalı kek tadında bir tanımdır. Hastaneden aldıklarının tadında kesinlikle deneyiniz.
- Birinci evvel yumurtaları, şekerleri, vanilyayı ve bir tutam tuzu şekerler eriyene kadar düzgünce çırpın.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyelim elimizi hamura sokmayalım. Unu belirttiğim ölçüden sakın geçmeyin. Elinizi hamura hiç sokmayın. Gereçleri kaşıkla güzelce karıştırın. Hamur cıvık olacak sakın olağan kurabiye hamuru üzere düşünmeyin.
- Silikon bir spatula ile hamuru kenarlardan içeri yanlışsız toparlayın hamuru düzgünce spatula ile toparlayıp çikolataları ekleyin. Ben damla çikolata kullandım. İstediğiniz rastgele bir bitter sütlü yahut beyaz çikolata kullanabilirsiniz. Daha sonra hamuru tekrar spatula ile karıştırıp hamuru streçleyip buzdolabının olağan kısmına kaldırın.
- En az 1 buçuk 2 saat buzdolabında beklesin.
- Buzdolabından çıkardığında çok süratli olmalısınız. Tepsiye bir pişirme kağıdı serin. Akabinde elinizi tekrar hamura sokmadan hamuru yemek kaşığı ile alıp elinizle yuvarlayıp tepsileri dizin.
- Kurabiyelerinizin aralıklarında boşluk koymayı unutmayın. Çok dipdibe olmasın. Kurabiyelerinizi yuvarlayınca üstünden bastırmayın. Yuvarlak toplar biçiminde dizin. Üstüne hiç bastırmayın. Zira pişerken yayılacaklar.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda alttan ıkıncı beğenilen yalnızca 13 dk pişirin. Fırından çıkınca yumuşak olup vakitle soğudukça sertleşeceklerdir.