Çikolatalı Cookies Tanımı İçin Materyaller
- 175 gram yumuşak tereyağı (Sana, mutfak…)
- 100 gram toz şeker
- 100 gram esmer şeker
- 1 yumurta
- 6 gram kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
- 300 gram un( Elenmiş)
- 180 gram damla çikolata
- 180 gram sütlü çikolata(İri parçalanmış)
Çikolatalı Cookies Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük bir kaba, yumuşamış tereyağını alın ve şeker karışımını ek edip bir tahta kaşıkla yahut spatula ile karıştırın. Yumurtayı ek edip tekrar karıştırın.
- Akabinde kabartma tozunu, çikolataları edip karıştırmaya devam edin ve en sonunda unu 3 defada ek edip elinizle yoğurun, hafif ele yapışacak.
- Vaktiniz varsa buzdolabında 20-30 dakika bekletin. Fırınınızı 180 derecede ısıtın, o ortada bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde top haline getirdiğiniz hamurları aralıklı olarak fırında denetim ederek pişirin.
- Cookies’leri çatlak ve yaslı seviyorsanız 10. dakikada fırından alıp bir bardak yardımıyla hafif bastırın ve pişirmeye devam edin. Piştikten sonra bir kenarda ılımaya bırakın. Afiyet olsun????.