Çikolatalı Cookies Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 300 gram damla çikolata
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- İsteğe bağlı yarım su bardağı beyaz damla çikolata
Çikolatalı Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağımızı sos tavasında eritiyoruz ve ocağın altını kapatıp, çikolataları ekliyoruz.
- Karıştırarak çikolataların erimesini sağlıyoruz.
- Karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonrasında içine eriyen çikolata ve yağ karışımını ekliyoruz.
- İyice karıştırıp un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip, spatula yardımıyla hamuru toparlıyoruz.
- Bu esnada isterseniz içine beyaz damla çikolata da ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuz çok yumuşak olduğu için ceviz büyüklüğünde olacak formda kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz.
- Hamurumuz pişerken yayılacağı için aralıklı yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında 5 dakika tutup sonra fırından çıkarıyoruz ve bir bardak yardımıyla üzerine biraz baskı uyguluyoruz.
- Tekrar fırına verip 5 dakika daha tutup cookies lerimizi fırından alıyoruz. Cookies lerimiz biraz soğuduktan sonra servise hazır ???? Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.