Çikolatalı Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta (Sarısı üzeri için beyazını hamura ekliyoruz.)
- 3,5 su bardağı un
- Sürülebilir çikolata (İçinde katkı hususu olmayan bir çikolata tavsiye edeyim size abdurrahman tatlıcı marka enfes bir tadı var)
Çikolatalı Çörek Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabımızın içerisine un hariç tüm gerecimizi alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Azar azar unumuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu şöyle tekrar güzelce elimizle yoğurup 10 dakika daha dinlendirip tezgahımızın üzerine alıp 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Bezelerimizi bir oklava yardımı ile yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Yağlı kağıt serili olan tepsimize birinci açtığımız bezemizi yerleştiriyoruz ve üzerine çikolatamızı sürüyoruz. Bu süreci iki ve üçüncü katlar içinde tıpkı formda tekrarlıyoruz.
- Dördüncü katımızı yerleştiriyoruz ve tam orta kısmına bir çorba kasesi yerleştirip bıçak ile etrafından eşit formda şeritler halinde kesiyoruz.
- Kesmiş olduğumuz şeritlerin her birini ikişer üçer sefer çevirip uc kısmını elimiz ile birleştirip orta kısmındaki kaseyi alıyoruz. Tepsi mayası için 20-25 dakika bekletiyoruz.
- Üzerine fırça ile yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet şifa olsun. ????????????.