
Çikolatalı Dondurmalı Sufle Tanımı İçin Materyaller
Sufle harcı için
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı tuz(1 cimdik)
- Yarım su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı+sufle kaplarını yağlamak için ekstra yağ
- 1 bardak dolusu küçük doğranmış çikolata
- 4 yumurta sarısı
- 1/4 (çeyrek) paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tartar cream (İsteğe bağlı)
- Yumurta akı harcı
- 4 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı şeker
Çikolatalı Dondurmalı Sufle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel suflenizin kolay kararması için sufle kaplarının kenarlarını yağıyorsunuz ve kenarlarını toz şeker ile kalıyorum fazlalık toz şekerleri seramik kaptan süpürün.
- 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı şeker ve 1 cimdik tuzu karıştır ve tavaya dök.
- Üzerine yarım su bardağı süt koy. Karışım kısık ateşte pişirin.
- Orta ateşteki karışıma 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve ocağı kapatın.
- Karışımın ısısıyla tereyağı eriyecektir. O esnada kenara alınan karışım üzerine çikolataları dökün. Sakın ateşte çikolataların erimesini beklemeyin. Ateş olmadan tereyağlı karışımın sıcaklığı ile 2 dk içinde çikolatalar eriyecektir.
- Çikolatalı sufle harcını kenarda soğumaya bırakın.
- Çikolatalı harç ılıdıktan sonra 4 yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyin. Asla sıcak haldeyken yumurta sarısı eklemeyin yoksa yumurta pişer.
- Yumurta akı karışımı için 4 yumurta akını mikser ile evvel yavaş modta köpürmeye başladığında süratli modta mikser ile karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş 2 çorba kaşığı şekeri ekleyelim. Püf nokta şekerin yavaş yavaş eklenerek yumurta akı ile karışmasını sağlamaktır.
- Son olarak hazırlanan yumurta akı karışımı 1/3 oranında çikolatalı harç ile karıştıralım. Yavaş yavaş karışımın havası çıkmadan karıştıralım.
- Kalan 2/3 lük yumurta akı karışımını da yavaş yavaş çikolata karışımına ekleyerek harmanlayalım.
- Hazırladığımız karışımı evvelden yağlanan ve şekerlenen sufle kaplarımıza boşaltalım.
- Pişirme ❤ evvelden ısıtılmış 190 derecedeki fırına kaplarımızı verelim ???? şayet akışkan bir iç istiyorsanız 12 dk, akışkan değil lakin dolgun nemli bir iç istiyorsanız 14 dk pişiriyoruz afiyet olsun.